Nebula

Situs Berbagi Daring

Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia

Borobudur minangka candhi Budha Mahayana abad kaping 9 ing Kabupaten Magelang, ora adoh saka kutha Muntilan, Jawa Tengah, Indonesia. Iki minangka kuil Buddha paling gedhe ing saindenging jagad. Candi kasebut kasusun saka sangang platform sing ditumpuk, enem alun lan telu bunder, paling ndhuwur karo kubah tengah. Dihiasi 2.672 panel relief lan 504 patung Buddha. Kubah tengah diubengi 72 patung Buddha, sing saben lungguh ing njero stupa kothong. Digawe ing abad kaping 9 nalika pamaréntahan dinasti Sailendra, desain candhi ngetutake arsitektur Buddha Jawa, nggabungake pemujaan leluhur asli Indonesia lan konsep Buddha kanggo nggayuh Nirvana. Kuil kasebut nduwe pengaruh seni Gupta sing nuduhake pengaruh India ing wilayah kasebut, nanging cukup akeh adegan lan unsur asli sing digawe kanggo nggawe Borobudur dadi khas Indonesia. Monumen kasebut minangka papan pamujaan kanggo Buddha lan papan ziarah kanggo umat Buddha. Perjalanan jamaah diwiwiti saka dhasar tugu lan ngetutake dalan ngubengi monumen kasebut, munggah ing ndhuwur sadawane telung level simbolik kosmologi Buddha: Kamadhatu (jagad kekarepan), Rupadhatu (jagad wujud) lan Arupadhatu (jagad tanpa wujud). Monumen kasebut nuntun para peziarah liwat sistem tangga lan koridor sing amba kanthi 1.460 panel relief narasi ing tembok lan balustrade. Borobudur duwe salah sawijining ensembel Buddha lan paling lengkap ing donya. Candi Borobudur : Peninggalan Nabi Sulaiman Di Tanah Jawa Indonesia?

Bukti nuduhake manawa Borobudur dibangun ing abad kaping 9 banjur ditinggalake sawise pengaruh pengaruh kerajaan Hindu ing Jawa ing abad kaping 14 lan konversi Jawa menyang Islam. Pengetahuan babagan dununge ing saindenging jagad iki diciptakake ing taun 1814 dening Sir Thomas Stamford Raffles, banjur dadi pamrentah Inggris ing Jawa, sing dikandhani dununge dening warga Indonesia asli. Borobudur saiki wis dilestarekake liwat pirang-pirang restorasi. Proyek perbaikan paling gedhe ditindakake ing antarane taun 1975 nganti 1982 dening pamrentah Indonesia lan UNESCO, banjur dhaptar monumen kasebut minangka Situs Warisan Dunia UNESCO. Borobudur minangka kuil Buddha paling gedhe ing saindenging jagad, lan pangkat karo Bagan ing Myanmar lan Angkor Wat ing Kamboja minangka salah sawijining situs arkeologi paling gedhe ing Asia Tenggara. Borobudur tetep nuntut ziarah, karo umat Buddha ing Indonesia ngrayakake Dina Vesak ing tugu kasebut. Borobudur minangka salah sawijining obyek wisata sing paling akeh dikunjungi ing Indonesia. Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia.

19-11-20 (06:48)
Dilihat 179 kali | 0 komentar
no comment
Alasan Tepat Membeli Mobil Bekas »
Game Android Olahraga Sepakbola »
Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia »
Membangun Suatu Tim Sepakbola Yang Berjaya Di Dream League Soccer 2020 »
Membuat Sebuah Tim Sepakbola Yang Hebat Pada eFootball PES 2021 »
Name:

Comment:

Smilies List
MUSIK » |
VIDEO » | | | | |
Ayo Diklik Dan Bergabung Bersama AdsensecampAyo Diklik Dan Bergabung Bersama PTC IndoAyo Diklik Dan Bergabung Bersama MuatInAyo Diklik Dan Bergabung Bersama Nusaresearch
Gabung dengan kami di Facebook | Twitter | Google Plus
2018 Nebula
Situs Berbagi Daring
online: 0 | hits: 85x